Last Liberty 988

 

Född 1993, 168 cm mkh     Lord Liberty-Argentan-Einglas  

   

  • Staatsprämie hingst i oldenburg
  • A-premierad
  • Typförädlare
  • Moder, Syster med OS-medalj
  • Finalplacerad Bundeschampionat
  • Även godkänd i Hannover
  • Stort antal dubbeldiplom hos avkommor
  • Världscups och GCT vinnande avkomma Fandango

  • Station 2016 Qvillö stuteri

Stamtavla

       

Kostnad 1,500 kr språng 5,000 kr 90 dygn  + moms

        Avkommor finns att se på Qvillö.

http://www.heliotrop.se/pictures/movie_last_liberty_988.mov

 

Last Liberty är en synnerligen välstammad och välmeriterad hingst av utmärkt ridhästmodell. Han har flertalet avkommor som premierats för sina fina kvalitéer och som blir lika kompletta som honom när det gäller hoppförmåga, gångarter, ridbarhet och exteriör

Last Liberty har varit stationerad i Sverige sedan 2000, då han imponerade stort på hoppdomarna vid bruksprovet med sin smidighet, spänst och styrka i hoppningen. Domarna ansåg att han hade ”God rytm och balans, bra framåtbjudning och benteknik och snabb reaktionsförmåga.” Han fick betyget 9 och berömdes också för sin goda ridbarhet. Last Liberty hade en framgångsrik men kort karriär med ett stort antal placeringar i 140 hoppning och även placeringar i svårhoppning innan han tyvärr skadades som 8åring.

Exteriört är Last Liberty välbenad. Hans omdöme från bruksproven: ”Maskulin, långlinjerad och ädel hingst med vackert huvud och väl ansatt hals.

Last Libertys far Lord Liberty (f 1985) verkade endast tre år i avel, men fick på denna korta tid flera framstående avkommor. Han har bland annat lämnat Le Patron, segrare i flera Världscuphoppningar, Liberty Life, som har placeringar i många GP-hoppningar och Liberty M, bruksprovs- och premierings- vinnare i Oldenburg, för att nämna några få. Hans helsyster Liberty representerade Tyskland i VM 1990. Helsyskonen Libelle och Loyal har också tävlat framgångsrikt i Svår hoppning.

Last Liberty har en av Europas mest meriterade mödernelinjer. Last Libertys mor Anmut H, är värd ett kapitel för sig. Hon är helsyster till vinnaren av världscupfinalen i hoppning, Aramis, som vann i Göteborg som åttaåring. Aramis var sedan fyra på OS 1984. En annan helbror är Amani, godkänd hingst med segrar i internationella GP-hoppningar. I syskonskaran finns ytterligare ett antal Svårklasshästar och godkända hingstar.

Last Liberty är godkänd även i Hannover, Westfalen och Oldenburg. I Oldenburg tilldelades han 1997 utmärkelsen ”Staatsprämie” tack vare sin utmärkta första fölårgång.

Last Liberty gjorde sitt bruksprov i Medingen, Tyskland, 1996, där han blev femma av totalt 34 hingstar med totalindex 120,4.

Två av Last Libertys framgångsrika avkommor är Fandango och Liebling. Fandango har under 2010 och 2011 tävlat internationellt med placeringar upp till 150 hoppning medan Liebling har placeringar i svår hoppning.

Omdöme exteriör
(våren -00) Maskulin, långlinjerad och ädel hingst. Vackert huvud, väl ansatt hals, liggande bog, kort i manken, öppen i sin ländrygg. Välbenad men med trånga hovar. Taktmässig skritt med normal steglängd. Lätt bogfri trav men travar något bakom sig. 9 8 7 7 7 = 38

Omdöme hoppning
God rytm och balans med god framåtbjudning och benteknik, snabb reaktionsförmåga. Hingsten är uppmärksam, samarbetsvillig, sansad med gott förtroende och orädd.

Omdöme testryttare hoppning
9

Härstamning
Fadern, Lord Liberty 210113485 f. 1985, verkade endast tre år i aveln, men fick på denna korta tid flera framstående avkomlingar. Han är efter den berömde prestationsförärvaren Lord 210394067, vars blod här kombineras med ytterligare prestationsblod från Cor de la Bryère 210398168. Modern, Anmut H. 313315375 kommer ur en mycket framgångsrik moderstam med ett antal svårklasshästar i hoppning.

Prestationer
(2000) Bruksprov i Medingen 1996 (femma av 34 och tredje bästa i dressyr). Per den 1/8 1999 har han 20 segrar och 30 placeringar upp t.o.m. Msv. B hoppning.

Värdebokstav
A